Sådan køber du den den rigtige sengeramme

sengeramme-seng-med-opbevaringaf Sille Amalie Enevoldsen

En sengeramme er et af de største møbler og et af de vigtigste for din søvn. Derfor er det afgørende at vælge den rigtige. Vi har også skrevet denne guide til at vælge den bedste seng her.

Vi bruger omkring en tredjedel af vores tid på at sove. Selvom en pæn og holdbar sengeramme ikke nødvendigvis forbedrer din søvn direkte, så kan den hjælpe til at passe bedre på madrassen. Samtidig kan den også gøre soveværelset mere indbydende, hvilket undersøgelser viser kan være med til at forbedre din nattesøvn.

Se et stort udvalg af Sengerammer hos Bedre Nætter.

Sampa.dk har samlet de bedste sengerammer, som er nøje udvalgt til forskellige hjem og behov. Her er 7 sengerammer som vi mener, du bør tage et kig på.

Luksus-sengerammer i træ

Sengerammer til dig der gerne vil forkæle dig selv, og udsmykke dit hjem med et fantastisk håndværk.

Messinafyreramme-med-opbevaring

Denne sengeramme kombinerer et elegant og minimalistisk design med funktionel opbevaring, og samtidig til en pris, der er til at overkomme. Rammen fås i massiv hvidmalet fyr, massiv oliebehandlet fyr og kernebøg. De 4 skuffer under sengen giver rig mulighed for opbevaring af for eksempel tøj, sengetøj eller noget helt tredje.

Hvidmalet Fyrretræ:

Prisen er 7399 kr. eller 7499 kr.

Materialet er massivt hvidmalet fyrretræ.

Den passser til 160/180 *200 cm springmadras.

Fås extra længde 180 * 210 + 699 kr. og 200 * 200 + 598 kr.

Oliebehandlet fyrretræ:

Prisen ligger imellem 8099 kr. og 8499 kr.

Materialet er massivt fyrretræ.

Den passser til 140/160/180 *200 cm springmadras.

Fås med extra høj gavl til 799 kr.

Kernebøg:

Prisen ligger imellem 8099 kr. og 8499 kr.

Materialet er massivt bøgetræ.

Den passser til 140/160/180 *200 cm springmadras.

Fås extra længde 180 * 210 + 799 kr. og 200 * 200 + 598 kr.

Køb Messina hos BedreNætter.dk

Karlssonminimalistisk-seng

Sengerammen er udarbejdet i massivt bøgetræ og passer perfekt ind i det moderne hjem. Med sit elegante og luksuriøse design er den som skabt til dig der gerne vil forkæles. Træet er behandlet med olie, og udover at give en flot finish, så beskytter det også træet så rammen holder længere.

Prisen ligger imellem 8099 kr. og 8499 kr.

Materialet er massivt bøgetræ.

Den passser til 140/160/180 *200 cm springmadras.

Se mere om Karlsson på BedreNætter.dk

Pippi

Pippi er en slank sengeramme af god kvalitet til det lyse soveværelse. Rammen er af god kvalitet samt holdbarhed og har et naturligt look, der ligger i forlængelse af de seneste trends.

Sengerammerne kommer med metalfødder og en komfortabel, todelt gavl, der øger komfortniveauet.

Det er muligt at tilkøbe sengeborde, der monteres på siden af sengen, og støtter op om sengens natur-udtryk. Pippi fås både i massiv eg og kernebøg.

Massiv eg:

Prisen er henholdsvis 9499 kr. 9999 kr. og 10299 kr.

Materialet er massivt egetræ med metalfødder.

Den passser til 140/160/180 * 200 cm springmadras.

Kernebøg:

Prisen er henholdsvis 7499 kr. 7999 kr. og 8499 kr.

Materialet er kernebøg med metalfødder.

Den passser til 140/160/180 * 200 cm springmadras.

Køb Pippi hos BedreNætter.dk

Sengeramme til børneværelsetseng til barn

Cato

Denne prisvenlige og farverige seng er ideel til børneværelset. Sengerammen kommer i et retrodesign af metal, og fås i både blå, grøn, gul, lilla og pink.

Prisen er 879 kr.

Materialet er metal.

Den passser til 90*200 cm springmadras.

Køb Cato hos Unoliving.dk.

Udtræksseng fra Tvilumbedst-til-prisen

Denne lækre sengeramme fra Tvilum er perfekt til børneværelset, hvor det kan være trangt med pladsen. Sengen har to store skuffer som kan bruges til alt fra sengetøj til legetøj. Desuden kan sengen trækkes ud, så man får en dobbeltseng.  Den ekstra madras kan gemmes bag sengen, hvor der er et hulrum til netop det formål.

Prisen er 2799 kr.

Materialet er MDF i egestruktur.

Den passser til en eller to madraser der måler 80*200.

Køb rammen hos Boboonline.dk

Trondheim Sengerammetrondheim-ramme-med-dyne

Denne seng kombinerer tidsløst nordisk design og funktionalitet, i en kompakt lille sengeramme som passer flot ind i det lille børneværelse. Skufferne medfølger ikke, men kan tilkøbes. Desuden er sengen lavet i materialet MDF og kræver ingen pleje.

Prisen er 3499 kr.

Materialet er hvidmalet MDF.

Den passser til 90*200 spring- eller skummadras.

Se mere hos Unoliving.dk

Budgetvenlige alternativerdelta-bed-frame

Har du svært ved at presse sengerammen ind i budgettet? Fortvivl ikke, der findes en masse prisvenlige alternativer, som stadig sikrer top kvalitet.

Delta Sengeramme

Denne minimalistiske sengeramme passer ind i de fleste hjem, og den kan kombineres med andre møbler fra samme serie som bla. sengebord og kommode.

Sengen er udført i komposittræ, med ben af massivt egetræ og en flot sengegavl med egetræsstruktur. Desuden er der plads til opbevaring under sengen, hvor man eksempelvis kan skubbe kasser ind med tøj, sko eller legetøj til de små.

Prisen varierer imellem 1399 kr. og 1599 kr.

Materialet er en kombiantion af egetræ og komposittræ.

Den passser til en madras på 140/160/180 *200 cm boks- eller springmadras.

Se mere hos Unoliving.dk

Kaagaard Sengerammekaagaard_to_personer

En flot og stilren sengeramme med et skandinavisk udtryk. Sengen er af hvidmalet MDF, med runde metalben, og har ligsom Delta-rammen plads til opbevaring under sengen. Det enkle design gør, at sengen passer ind i de fleste hjem.

Prisen ligger på henholdsvis 2150 kr. og 2599 kr.

Materialet er hvidmalet MDF.

Den passser til 140/180 *200 cm springmadras.

Køb Kaagaard-rammen hos BedreNætter.

Til Lejligheden

Bor du i lejlighed eller kniber det nogle gange lidt med pladsen? Så frygt ej, for der findes masser af senge lavet til netop til at spare plads.

Messina Brikssingle_-_fyr_hvid

Denne ramme er nok den mest velegnede af alle til dig, der mangler plads. For ikke nok med, at selve sengen ikke fylder så meget, så er det også et fleksibelt møbel. Det kan bruges både til at sove, som siddeplads og som opbevaring. Med en skuffedybde på 60 cm, er der mange muligheder. Skufferne kan både bruges til tøj, sengetøj, bøger eller hvad hjertet ellers begærer. Rammen er i hvidmalet fyr som er med til at åbne rummet op.

Prisen ligger på 3599 kr.

Materialet er massivt, hvidmalet fyrretræ.

Den passser til 90*200 cm springmadras

Se mere på bedrenætter.dk

Materiale

En sengeramme fås i mange forskellige materialer, og det er en vigtig overvejelse, når du skal købe ny sengeramme.

Hvis du investerer i en sengeramme af træ, kan du regne med at holdbarheden er høj, og den vil ikke blive lige så slidt som, hvis du køber en af plastik. Tilgengæld er træ et levende materiale, der skal vedligeholdes. Det betyder at du efter nogle år skal male eller oliere din sengeramme.

En sengeramme i laminat eller plastik har ikke den samme langtidsholdbarhed. Ofte kan der slås en flig af laminat eller komme et hak i plastik. Ligesom træet vil begge disse materialer gå lidt til med tiden, men kan ikke behandles på samme måde som en sengeramme af træ kan.

Det samme gælder metalrammer, hvor malingen oftest vil begynde at flage.

Materialer som MDF og komposit, bedre kendt som plastiktræ, er som navnet indikerer træ og plastik blandet sammen. På den måde bliver materialet både billigere og mere miljøvenligt.

Tips til din indretning

Husk at en større seng vil få værelset til at virke mindre, hvor en lille seng gør rummet større.

Da sengerammen er et stort møbel har farven også stor indflydelse på, hvordan rummet opfattes. En lys seng vil få rummet til at virke åbent, rent og i nogle tilfælde større, men vær ikke bange for en sengeramme i en mørk farve.  Den mørke farve skaber kontrast, og tilføjer dybde til rummet.

Du kan eventuelt opbevare pyntepuder under din seng, som du kan stille frem i løbet af dagen, for at få din seng til at se endnu mere indbydende ud.

Hvorfor er det nødvendigt med en sengeramme?

Udover at sengerammen forlænger levetiden på din madras, så gør en sengeramme virkelig noget ved din sengs udstråling. Undersøgelser viser at en ordnet seng kan højne kvaliteten af din søvn, og på den måde kvaliteten af din hverdag som helhed.

Sengerammer skåret ud i pap: Sådan finder du den rette

Der er mange der ikke rigtig ved, hvad en sengeramme egentlig er, men det er ret simpelt. Det er som sådan set bare en ramme man placerer sin madras i, for at forlænge dens levetid, og er det de fleste vil betegne som selve sengen.

Når du køber en sengeramme vil du højst sandsynligt opleve, at der står noget lignende ”lamelbund medfølger ikke”, og så tænker du måske: “Hjælp! hvad er en lamelbund?”. En lamelbund eller rullelamel er de brædder der holder din madras, og de kan for det meste købes separat.

Det er vigtigt med en rullelamel da den gør sengen mere åndbar. Forestil dig, at der i stedet for lameler bare var en plade. Det ville svare til, at man lagde sin madras på gulvet, hvilket højst sandsynligt ville føre til at madrassen begyndte at mugne pga. den manglende luft. Lamelerne støtter ikke blot madrassen, men giver også ventilation.

bedste seng 2017

Modtag 12 tips til en bedre søvn.

Vi har samlet 12 konkrete tips, som du kan bruge til at sove bedre - allerede i aften.

You have Successfully Subscribed!