Historien om Sampa

Et mål om at få danskerne til at sove bedre.

Sove. Vi gør det alle sammen, men næsten halvdelen af os gør det ikke godt – og langt de fleste kunne sove endnu bedre.

Uanset om vi sover godt eller ej, så er søvn en essentiel del af være sunde, energiske mennesker.

Hvis vi ikke får sovet ordentligt daler vores sundhed, kvaliteten af vores kærlighedsliv ryger i bund og vores produktivitet formindskes voldsomt.

Sampa er en platform, hvor vi ønsker at samle søvneksperter og give dem et forum, hvor de kan fortælle om deres undersøgelse. Vi giver også ordet til nogle af dem med de største søvnproblemer og lader dem fortælle om deres erfaringer.

Bag Sampa

Jeg gik på Roskilde Gymnasium – og det var roligt. Til tider søvndyssende.

Mine afleveringer blev skrevet, mine lektier læst.

Men om aftenen kunne jeg ikke falde til ro. Mine forældre havde det samme problem. Og det påvirkede min hverdag: Jeg snappede af mine brødre, spiste mere mad og følte mig altid lidt utilpas.

Men så begyndte jeg at undersøge hvorfor.

Måske det var en dårlig idé at spille Hearthstone om aftenen, måske jeg skulle have en fast sengetid. Jeg begyndte at meditere, da jeg flyttede hjemmefra.

Og det virkede. I dag sover jeg som regel godt, selvom jeg med mellemrum vågner om natten og ikke kan sove.

Udover at Sampa skal være en platform, hvor eksperter kommer til orde, så er det også mit forsøg på at hjælpe læsere til at udover deres søvnproblemer.

Hvad betyder Sampa?

Sampa er noget så mundret som et lydskriftsystem baseret på det internationale fonetiske alfabet. Og så synes jeg det lyder rart.

Jeg var forbi flere forskellige sprog: latin, oldgræsk og tibetansk. Og så var jeg helt sikker på, at jeg havde fundet et dejligt mundret ord for søvn: Sampa. Jeg tog beslutningen og registrerede domænet. Senere fandt vi ud af, at Sampa ikke betyder søvn, men er det her lydskriftssystem. Men det lyder så fint 🙂

Søg altid læge

Brug aldrig Sampa som et substitut for at søge læge. Vores gode råd er kun vejledende, og du må benytte dig af dem på eget ansvar. Vi har lavet en oversigt over søvnklinikker, så du kan finde den rette hjælp.

Hvordan løber det rundt?

Vi får nogle penge hver gang vores læsere køber en seng efter at have klikket på et af vores links.

Det betyder ikke, at vores mål udelukkende er at få dig til at klikke på links.

Vi tror på, at vores læsere godt kan se igennem den slags og ønsker meningsfyldt indhold – så det forsøger vi sammen med vores partnere at skabe.

bedste seng 2017

Modtag 12 tips til en bedre søvn.

Vi har samlet 12 konkrete tips, som du kan bruge til at sove bedre - allerede i aften.

You have Successfully Subscribed!