Tilbage i 40’erne og 50’erne havde daybeds deres storhedstid.

Nu er den på vej tilbage i de danske hjem og flere af de største danske arkitekthuse er begyndt at udvikle nye modeller.

En daybed er et elegant møbel, der både kan have en praktisk og en æstetisk funktion: Helt perfekt at tage en lur på og en minimalistisk erstatning for en sofa.

I det følgende har vi set nærmere på nogle af de mest inspirerende og kommer med vores kvalificerede bud på, hvordan en daybed bedst kan bruges til at optimere din søvn.

Innovation Ghia – enkel model i kanvas

Innovation-Ghia-Daybed-Graa-IN00158_1

Denne model har et look, der tager tankerne i retning af en sofa. Med sine sammenklappelige ender er denne perfekt til den lille lejlighed eller stue, hvor møblerne gerne må være multifunktionelle.

I dagligdagen kan man bruge den til at tage en lur på, og både gæster og overnattende kan sidde og sove på den.

Specifikationer:

  • Højde: 68 cm
  • Bredde: 90
  • Længde: 210
  • Materiale: Stof

Du kan købe Innovation Ghia her.

Addition Daybed – funktionalistisk læderbriks

minimalistisk laeder

Addition er en elegant daybed fra danske House Doctor, der er eksperter i at lave lækre produkter i høj kvalitet.

Det enkle design giver daybed’en et eksklusivt look, der passer ind i klassiske hjem. Med sin bredde på 70 cm kan den uden videre placeres både i soveværelset, gæsteværelset eller i sommerhuset.

Stellet af lavet i galvaniserede rør, mens madrassen er 11 cm tyk, heraf er 3,5 cm træ og resten er skum.

Specifikationer

  • Højde: 32 cm
  • Bredde: 70 cm
  • Længde: 180 cm
  • Materiale: Læder/skum

Du kan købe Addition her.

Ib Laursen – retro daybed i flet

IB-Laursen-flet

Denne model leder tanker mod tider med tunge træmøbler og støv i krogene. Den har et retroudtryk med sin fint udskårne træben og den smukt flettede soveflade.

Flet er ideelt til at skabe et fast underlag, og den kan både bruges til at tage en lur på eller til at have stående som sofa.

Den passer perfekt ind i stuen, hvor den eventuelt kan pyntes med et skind eller nogle enkle puder.

Du kan købe Ib Laursen Daybed her.

Ferm Living Turn

Ferm_Living_turn

Elegante linjer og minimalistisk design er den følelse som Ferm Living Turn Daybed bringer frem. De slanke metalben og madrassen, der kan vendes, så den både kan være grå og sort spænder sammen og efterlader et møbel, der fuldender enhver stue.

De to læderbælter på tværs af madrassen tilføjer kant, mens det uldne materiale gør, at den behagelig at tage en lur på.

Du kan købe Ferm Living Turn her.

Materialevalg – det skal du overveje

Når du vælger en daybed er det vigtigt at afgøre, hvilket materiale du ønsker. Skal den bruges til at tage en lur på? Så er et materiale som uld eller stof at foretrække. Ønsker du at bruge den som sofa? Så kan det være en god ide med et mere slidstærkt materiale som eksempelvis læder.

Hvis du har problemer med ryggen, er det vigtigt, at du ikke vælger en, der er alt for fast i materialet. Eksempelvis ville Ib Laursen-modellen fra afsnittet herover kunne give dig problemer allerede efter første gang.

Hvad kan en daybed bidrage med?

En daybed er idéel, fordi den med sit enkle underlag er behagelig at sove på uden, at den kommer til at minde for meget om din seng. Ligesom en sovestol er det også en idéel gæsteseng.

Ifølge den britiske søvncoach Nick Littlehales (der lærte Ronaldo at sove, om som har udgivet en af de bedste bøger om søvn) kan såkaldte ’kontrollerede restitutions-pauser’ (læs: eftermiddagslure) være med til at give et ekstra overskud, når vi begynder at blive trætte henunder eftermiddagen.

Hvis du lider af søvnproblemer, er der forskellige holdninger til, hvordan du bedst bærer dig ad med dine eftermiddage. Den danske søvnekspert Mikael Rasmussen modsiger i dette interview med Go’morgen Danmark Nick Littlehales og udtaler, at man skal være varsom med at tage en eftermiddagslur, da søvnpresset gerne skal være så stort, som muligt, når man lægger sig om aftenen.

Så selvom vi ikke anbefaler at du sover på en daybed om natten, så er den et et godt alternativ, hvis du ønsker et sted til at tage dine lure på – eller en pæn gæsteseng. Mange vælger også en daybed, som et minimalistisk, funktionalistisk alternativ til sofaen.

bedste seng 2017

Modtag 12 tips til en bedre søvn.

Vi har samlet 12 konkrete tips, som du kan bruge til at sove bedre - allerede i aften.

You have Successfully Subscribed!